wc krukje

Wc krukje voor gezondere stoelgang

Gebruik een wc krukje voor een gezondere stoelgang. Het klinkt gek, maar dit eenvoudige product kan levens veranderen. Lees hoe een wc krukje bijdraagd aan een gezonde stoelgang.

Hoe ziet een wc krukje eruit?

Een wc krukje is een simpel plastic product. Door de vorm past het precies om de toiletpot heen. Bovendien heeft het de perfecte hoogte om je voeten op te zetten tijdens een toilet bezoek. Op die manier ga je als het ware gehurkt naar het toilet.

wc krukje
Dit is een wc krukje.

Hoe gebruikt men een wc krukje?

Ook het gebruik van een wc krukje is niet moeilijk. Wel moeten mensen er soms aan wennen. Het toiletteert enigszins anders. Maar naar verloop van tijd ondervinden de meeste mensen er gemak van.

Gebruik toiletkrukje

  1. Plaats het krukje voor de toiletpot
  2. Neem plaats op het toilet
  3. Zet uw voeten op het krukje
  4. Doe uw boodschap zoals gebruikelijk

Door uw voeten op het krukje te plaatsen neemt u een zogenoemde squat-houding aan. Een soort van hurkhouding. Deze houding bevorderd het uitgaan van uw grote boodschap. Daardoor kan uw stoelgang verbeteren.

gebruik wc krukje
Zo gebruik je een toiletkrukje

Verbetering stoelgang

Hoe kan het nou dat zo’n product uw stoelgang verbeterd? Allereerst geldt dat niet voor iedereen. Maar mensen die last hebben van obstipatie of moeite hebben met het doen van een boodschap kunnen profijt hebben van dit product.

Doordat de knieën zich ter hoogte van de heupen bevinden wordt de darm opengesteld. Op deze wijze hoeft u minder kracht te zetten. De grote boodschap vloeit dus makkelijker naar buiten.

Doordat u gezonder toiletteert kan dit ook uw stoelgang verbeteren. Mensen in Azië hurken over algemeen veel meer. Men heeft in Azië dan ook veel minder last van aambeien. Zelfs de Nederlandse Maag Lever Darm Stichting raadt het gebruik van een dergelijk krukje aan.

Modellen toiletkrukjes

Er zijn verschillende modellen toiletkrukjes op de markt. Een toiletkrukje is overigens precies hetzelfde als een wc krukje. De webwinkel van wckrukje.nl is een echte autoriteit op dit gebied. De website adviseert over een gezonde stoelgang met behulp van verschillende modellen krukjes.

Populaire modellen zijn de volgende:

  • Inklapbaar toiletkrukje
  • Niet-inklapbaar toiletkrukje (standaard model)
  • Squatty Potty (merk krukje)

Een Squatty Potty is een bekend Amerikaans merk dat toiletkrukjes maakt. Ze zijn iets duurder, maar van goede kwaliteit en perfect ontworpen. Andere (merkloze) krukjes kunnen goedkoper zijn.

Bekijk meer slimme tips en tricks voor in huis. Zo krijg jij een slim huis.