slimme thermostaat

Alles over de Slimme Thermostaat

Wat is een slimme thermostaat? Wat kun je ermee? En hoe werkt het in de praktijk? Alles over de slimme thermostaat.

Wat is een slimme thermostaat?

Eerder schreven wij al over een slim huis maken met eenvoudige producten als slimme gordijnen en sensoren. Daarbij kan een slimme thermostaat natuurlijk ook niet ontbreken. Het is ook een redelijk basic product om je huis slim te maken.

Een slimme thermostaat is een thermostaat die verbonden is met internet. Daardoor kun je het op afstand bedienen. Dat betekent dat je je verwarming op afstand aan en uit kunt zetten.

Verander je de temperatuur in huis makkelijk via je smartphone, bijvoorbeeld net voordat je naar huis rijdt. Je huis is dan warm voordat je thuis komt.

Wat kun je met een slimme thermostaat?

Doordat een slimme thermostaat verbonden is met het internet kun je hem overal bedienen met je smartphone. Daardoor kun je de thermostaat inschakelen wanneer je onderweg naar huis bent.

Of stel het product zo in, dat het inschakelt, zodra je nog maar 20 kilometer van je huis af bent. Zo maakt het niet uit waar je heen bent, zodra je dichterbij huis komt, gaat de thermostaat aan. Dit is niet mogelijk met iedere thermostaat.

Bovendien kan een slimme thermostaat leren van jouw levensstijl. Dat betekent dat hij een patroon ziet in jouw leefgedrag; wanneer je thuis bent en wanneer niet. Zo weet de slimme thermostaat op den duur precies wanneer hij het huis moet verwarmen of wanneer niet. Zo bespaar je op je energiekosten.

Bespaar geld met een slimme thermostaat

Naast dat de slimme thermostaat automatisch in- en uitschakelt wanneer nodig, kun je ook een overzicht krijgen van je gebruik. Iedere maand krijg je bijvoorbeeld keurig je verbruik te zien. Zo kun je makkelijker besparen en inzien welke besparingen verschil maken.

Met behulp van slimme stekkers kun je nog meer geld besparen. Een aantal van die stekkers meten namelijk je stroomverbruik. Zo kun jij eenvoudig inzien welk apparaat veel stroom verbruikt en waar winst valt te halen.

Naast dat je met een slim huis makkelijk geld kunt besparen, bespaar je ook tijd met bijvoorbeeld een robotstofzuiger. Die tijd kun je weer besteden aan online geld verdienen. Als je dat wilt natuurlijk. Zo bespaar en verdien je op hetzelfde moment. Voor sommige mensen een ideaal concept.