slimme spullen

Slim toch?

Met slimme spullen wordt alles makkelijker. Het slimme huishouden is de toekomst. Dat klinkt misschien nog ver weg, maar ik veel gevallen hoeft dat niet zo te zijn. Vele slimme spullen zijn al overal te koop voor kleine prijzen. Hoe kun je je huishouden slim maken? Wij leggen je alles uit over slimme apparaten.

Slimme dingen voor thuis

Wil je ook slimme dingen in huis? Met de onderstaande spullen zet jij de eerste stap naar een slim huishouden:

  • Slimme speaker / Slimme assistent
  • Slimme deurbel
  • Slimme thermostaat
  • Slimme stofzuiger / Robotstofzuiger

Door op één van de bovenstaande categorieën te klikken zie je meer informatie.

Slimme assistent

Ken jij de slimme assistent al? Een slimme assistent is een slimme speaker die je bij van alles kan helpen. De slimme assistent is de trend van het moment en tevens het apparaat van de toekomst.

De slimme assistent is een elektronische assistent verwerkt in een speaker. De slimme assistent luistert naar je. Het apparaat voert opdrachten uit wanneer je er tegen praat. Zo bestel je in Amerika al pizza’s door tegen de speaker te zeggen: ‘Order me a Pizza Margaritha’.

In Nederland zijn de functies van slimme speakers nog niet zo groot als in Amerika. Maar alsnog is het een zeer leuk apparaat. Je zult verstelt staan van de mogelijkheden. Bovendien is het slechts een kwestie van tijd voordat alle functies ook in Nederland beschikbaar komen.

Lees hier alles over de verschillende slimme assistenten.

Slimme deurbel

Hoe kan een eenvoudige deurbel nou slim zijn? Nou, heel eenvoudig. Door de deurbel te voorzien van een microfoon en/of camera kun je altijd zien wie er voor je deur staat. Ook als je niet thuis bent. De slimme deurbellen hebben namelijk ook een internet verbinding. Zo check je snel op je smartphone wie er aanbelt.

Met de microfoon kun je met diegene praten. Met behulp van de camera zie je ook hoe die persoon eruit ziet. Komt PostNL je pakketje brengen? En ben je niet thuis? Dan vraag je hem toch het pakketje achter de schutting te leggen.

De luxere deurbellen schakelen zelfs in bij iedere beweging bij de voordeur. De camerabeelden worden opgeslagen zodat je eventuele inbrekers kunt opsporen.

De slimme deurbel heeft nog veel meer mogelijkheden. Lees meer over de slimme deurbel.

Slimme thermostaat

Dit is veruit de meest bekende toepassingen van het slimme huishouden. Denk je aan slimme spullen, dan denk je snel aan de slimme thermostaat.

Met de slimme thermostaat bespaar je op je energiekosten en hoef je het nooit meer koud te hebben in huis. Stel de thermostaat zo in dat deze opwarmt voordat je wakker wordt.

Ben je onderweg naar huis? Dan schakelt de slimme thermostaat vanzelf in. Zo kan de thermostaat inschakelen wanneer je bijvoorbeeld in een straal van 20 kilometer bij je huis komt.

Slimme thermostaten hebben nog veel meer functies, bekijk hier de slimme thermostaten.

Slimme stofzuiger

Dit maakt het huishouden helemaal makkelijk. De robotstofzuiger, ofwel slimme stofzuiger. Vele mensen denken dat deze apparaten erg duur zijn. Dat kan ook zo zijn, maar dat hoeft zeker niet. Slimme stofzuigers zijn er al voor een zachte prijs.

Met een slimme stofzuiger hoef je nooit meer zelf het huis stof te zuigen. Stel een schema in en de robot gaat op ieder gewenst moment aan de slag. De robotstofzuiger maakt je hele huis schoon. Daarnaast kan het apparaat ook je huis dweilen.

Vergelijk de opties en prijzen van slimme stofzuigers.

Ga direct naar: