geld verdienen als affiliate via amazon.nl partnernet

Geld verdienen als affiliate via Amazon.nl Partnernet

Wil je geld verdienen als Amazon.nl affiliate? Sinds de komst van Amazon naar Nederland is dat heel makkelijk. Gebruik daarvoor Partnernet.

Hoe word je affiliate bij Amazon.nl?

Om affiliate bij Amazon.nl te worden kun je je aanmelden via partnernet. Je kunt daarvoor je bestaande Nederlandse Amazon account gebruiken.

Het werkt helaas niet om je bestaande account van Amazon.com of Amazon.de te gebruiken. Dit account wordt niet herkend op Amazon.nl. Je zult dus opnieuw moeten beginnen.

Wat is Amazon partnernet?

Amazon Partnernet is het Nederlandse affiliate programma van Amazon.nl. Wil je producten promoten op Amazon.nl? Dan meld je je aan bij Amazon partnernet.

Voor iedereen die al producten promootte op de Engelse variant van Amazon was er Amazon Associates. Voor de Nederlandse Amazon is dat nu dus Amazon Partnernet geworden.

Amazon Associates gebruiken voor Nederlandse Amazon.nl?

Helaas lijkt het erop dat je via Amazon Associates geen producten op het Nederlandse Amazon.nl kunt promoten. De Amazon Sitestripe is dan niet aanwezig.

Wanneer wordt mijn Amazon.nl goed gekeurd?

Zodra je een account aanmaakt kun je direct beginnen met het promoten van Amazon.nl. Je account zal echter niet direct geverifieerd worden.

Wanneer jij je eerst verkoop via een affiliate link behaald zal je account worden gekeurd. Je kunt dus pas worden goed gekeurd zodra iemand iets via jou affiliate link koopt.

Koopt er niemand iets via jouw affiliate link binnen 180 dagen na aanmelding? Dan zal je Amazon Partnernet account automatisch verwijderd worden. Geen zorgen, je kunt je daarna zo weer aanmelden.

Online een fulltime salaris verdienen?
Bekijk deze cursus.

Hoe werkt Amazon Partnernet?

Het is heel eenvoudig. Jij promoot producten op Amazon.nl. Als iemand via jouw link naar Amazon.nl gaat en vervolgens iets koopt. Dan ontvang jij een commissie.

Een commissie op Amazon Partnernet ligt meestal tussen de 1% en 10%. Commissies worden regelmatig aangepast door Amazon zelf.

Hoe maak je een link op Amazon Partnernet?

Een directe link maak je door naar het product te gaan op Amazon.nl. Zorg dat je bent ingelogd op hetzelfde e-mailadres dat je bij Amazon Partnernet gebruikt. Bovenin zie je nu een balk, de SiteStripe, daar kun je een link aanmaken door op ‘Tekst’ onder ‘Link Ophalen’ te klikken.

amazon affiliate sitestripe partnernet
Een link aanmaken voor Amazon Partnernet doe je via de SiteStripe voor Amazon.nl affiliates.

Plaats deze link op jouw website, blog, social media of e-mail. Zodra er iemand op klikt en dan iets koopt. Dan ontvang jij een commissie.

Directe links zijn het meest effectief

Een product promoten werkt het meest effectief met een directe link. Je kunt ook banners met uitgelichte producten aanmaken, maar dat is minder effectief. Dat is althans mijn ervaring.

De bezoeker heeft met een banner nog meer keuzes. Daardoor is de kans minder groot dat zij het product kopen die jij promoot. Met minder keuzes wordt de bezoeker niet zoveel afgeleid.

Meer effectieve marketing technieken leren?
Bekijk dit eens

Affiliate Marketing voor Amazon.nl

Benieuwd hoe jij geld kunt verdienen met affiliate marketing? Bijvoorbeeld door producten op Amazon.nl te promoten? Bekijk dan eens geld verdienen met affiliate marketing.