affiliate marketing met wordpress website

Affiliate website maken met WordPress

Hoe maak je affiliate website met WordPress? Volg deze eenvoudige stappen om een effectieve affiliate WordPress website te maken.

Wat is een affiliate website?

Een affiliate website is een website waarmee jij geld verdient op basis van commissies. Dit wordt affiliate marketing genoemd.

Op de affiliate website promoot jij één of meer producten. Je linkt daarbij naar webwinkels die dat product verkopen.

Als een klant een product koopt nadat ze op jouw link hebben geklikt, dan krijg jij een commissie. Je krijgt een percentage van de verkoopomzet.

Meer over online geld verdienen vanuit huis.

affiliate website wordpress
Maak een affiliate website met WordPress en verdien makkelijk geld

Wat is WordPress?

WordPress is een platform waarmee jij gratis een website kunt maken. Het is één van de populairste platforms om een website te maken.

WordPress werkt eenvoudig zonder programmeertaal. Indien je wel kunt programmeren kun je de codes overigens wel aanpassen.

Je kunt makkelijk een affiliate website maken met WordPress. Wij leggen je graag uit hoe dat werkt.

affiliate website maken met WordPress
Een affiliate website maken met WordPress is niet ingewikkeld.

Eerst kies je een domeinnaam

Allereerst kies je een domeinnaam. Wat is een domeinnaam? Een domeinnaam is het adres en tevens de naam van de website. Onze domeinnaam is slimtoch.nl.

Veel domeinnamen zijn al bezet. Je zult dus eerst een geschikte domeinnaam moeten vinden die beschikbaar is. Via Neostrada kun je makkelijk vrije domeinnamen zoeken.

SIDN is de stichting die Nederlandse .nl-domeinnamen beheerd. Ook daar kun je kijken welke domeinnamen beschikbaar zijn.

Een domeinnaam is erg belangrijk. Bij voorkeur geeft het het onderwerp van je website weer. Ook is het goed als je domeinnaam niet te lang is. Vaak geldt; hoe korter, hoe beter.

Domeinnaam registreren

Heb je een goede domeinnaam gevonden? Registreer deze dan. Persoonlijk doe ik dat het liefst bij Neostrada. Dat is een Nederlands bedrijf met goede service en bovendien erg goedkoop.

Voordat je je domeinnaam registreert raadt ik aan om het onderstaande stukje over hosting te lezen. Je kunt je domeinnaam tegelijk met je hosting aanschaffen, dat is wel zo makkelijk.

Ook heb je een host nodig. Wat is hosting?

Een hostingsbedrijf of hostingsprovider wordt ook wel host genoemd. Het klinkt als een ingewikkeld begrip, maar dat valt wel mee. Wij leggen het eenvoudig uit.

Wat is een host?

Een host is een bedrijf dat online opslagruimte verkoopt. Eenvoudig gezegd; je koopt daar een stukje hardeschijf dat met internet verbonden is. Je ontvangt dit stukje hardeschijf alleen nooit thuis, dit blijft bij het hostingsbedrijf in bezit.

Op dit stukje hardeschrijf van de host kun jij je website installeren. Zo is je website voor iedereen ter wereld bereikbaar.

Een host kan net als een normale computer traag of snel zijn. Er zijn vele factoren waar dit aan kan liggen. Vaak verschilt dit erg per hostingsbedrijf.

Goede kwaliteit en goedkope hosting in Nederland koop je bij Neostrada

Wil je een internationale website opzetten? Dan is SiteGround veruit de beste, maar ook een stuk duurder.

Waarom een andere hostingprovider voor een internationale website?

Naar alle waarschijnlijkheid werkt dit beter in Google. SiteGround is sneller te bereiken vanuit andere landen. Neostrada is snel binnen Nederland, maar vanuit Azië zijn websites die gehost zijn bij Neostrada langzamer.

Hosting en domeinnaam kopen

Nu je een domeinnaam hebt gekozen en weet wat hosting is, kun je beide dingen gaan aanschaffen. Geen zorgen, dit kost je niet veel geld.

Het makkelijkste is om je hosting en domeinnaam tegelijk te kopen. Ze zijn dan automatisch aan elkaar gekoppeld. Koop dit bijvoorbeeld tegelijkertijd bij Neostrada.

Na het afronden van je betaling moet je ongeveer 24 uur wachten. Je domeinnaam en hosting worden voor je klaargezet. In je e-mail ontvang je de gegevens om in te loggen (na 24 uur).

WordPress installeren op je hosting

Je wilt een affiliate website maken met WordPress. Daarvoor heb je inmiddels hosting en een domeinnaam aangeschaft. Nu moet je nog eventjes WordPress installeren.

Log in met de gegevens die je in je e-mail hebt ontvangen. Als je je hebt geregistreerd bij Neostrada dan zal dit jouwdomeinnaam.nl/cpanel zijn. Via cPanel kun je de software van je website beheren.

wordpress installeren
WordPress installeren via cPanel doe je met de Softaculous Apps Installer

Op dit moment hoef je alleen maar naar Softaculous Apps Installer te zoeken. Klik daarop. Zoek WordPress en installeer dit.

Website bezoeken

Na het installeren van WordPress kun je je website bezoeken. Er wordt standaard een voorbeeld website geïnstalleerd. Typ je domeinnaam in de adresbalk van je internetbrowser en bekijk de voorbeeldwebsite.

Voorbeeldwebsite aanpassen

Je kunt de voorbeeldwebsite makkelijk aanpassen. Dit doe je door in te loggen via WordPress. Om in te loggen ga je naar jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Wij gaan dus naar https://slimtoch.nl/wp-admin.

inloggen met wordpress
Inloggen via WordPress

Op de inlogpagina zie je het bovenstaande. Vul de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat je tijdens de WordPress installatie hebt gekozen.

Hoe werkt het WordPress dashboard?

Je hebt het moeilijkste deel van de installatie nu gehad. Het leuke werk gaat nu beginnen.

Na het inloggen kom je op het WordPress dashboard. Het WordPress dashboard ziet er ongeveer uit als het onderstaande. Dit kan wijzigen na WordPress updates.

hoe werkt het wordpress dashboard
Dit is het WordPress dashboard. Lees hoe werkt het WordPress dashboard werkt.

De kopjes in de geel omlijnde gedeeltes zullen nog niet in jouw WordPress dashboard beschikbaar zijn. Dit zijn geïnstalleerde plugins. WordPress Plugins zijn vergelijkbaar met apps op je telefoon. Plugins zijn kleine programmaatjes op de mogelijkheden van je website uit te breiden.

WordPress thema veranderen naar affiliate thema

Allereerst ga je het WordPress thema veranderen. Een thema bepaald de layout van je website. Bovendien is het heel bepalend voor de snelheid van je website.

De snelheid van je website is weer belangrijk om goed in Google gevonden te kunnen worden. Bovendien vindt iedereen een snelle website fijner dan een trage.

Een WordPress thema installeren

Er zijn vele thema’s. Je kunt ze installeren en uitproberen via de “Thema wijzigen” knop die met de rode pijl wordt aangegeven in de afbeelding. Ook kun je dit bereiken via: Weergave > Thema’s.

Voor een affiliate website in WordPress raden wij het thema GeneratePress aan. Dit thema is erg snel en ziet er goed uit. Het is bovendien gratis, al kost de premium versie ook maar €45 (eenmalig, met vele opties).

Nadat je GeneratePress hebt geïnstalleerd (of een ander thema). Ziet je website er heel anders uit. Je kunt dit bekijken door je domeinnaam in te tikken. Via “Weergave > Customizer” kun je een aantal layout opties makkelijk aanpassen. Probeer dit zeker uit.

Content maken

Je kunt nu bijna content gaan toevoegen aan je website. Wat is content? De content is de inhoud van je website. Alle informatie die op je website te vinden is, zoals tekst, afbeeldingen en video’s.

Handige WordPress Plugins voor affiliate marketing

Als je een affiliate website met WordPress gaat maken is het handig om een aantal plugins te installeren. Een plugin is een programmaatje dat de mogelijkheden van je WordPress website uitbreidt.

Hoe installeer je een WordPress plugin?

Een WordPress plugin installeer je makkelijk via: Plugins > Nieuwe Plugin. Je kunt zoeken in duizenden plugins. Wij raden de onderstaande aan voor een WordPress affiliate website.

Yoast SEO

Een hele belangrijke WordPress plugin die vrijwel iedere website nodig heeft. Yoast SEO zorgt ervoor dat je website beter vindbaar is in Google. Dit is zeer gewenst.

ThirstyAffiliates

Met een affiliate website wil affiliate links toevoegen aan je website. De affiliate links kun je makkelijk beheren met ThirstyAffiliates plugin. Een affiliate link plugin vind ik een must-have voor een WordPress affiliate website.

Cache plugin

Een cache plugin maakt je website sneller. Het maakt een kleine kopie van je website, deze kopie wordt super snel geladen. Dit wordt Cache genoemd. Goede cache plugins zijn WP Super Cache of Comet Cache.

Calls to Action

Een minder bekende plugin, maar niet minder effectief. Calls to Action is een goede affiliate marketing plugin voor WordPress. Het verhoogt je inkomsten in veel gevallen.

Deze plugin laat je een aandachttrekkende knop creëren. Daardoor klikken website bezoekers vaker op de knop. Dit kan je affiliate inkomsten verhogen. De onderstaande knop is een voorbeeld hiervan.

Smush

Om je website te versnellen is Smush ook een goede plugin. Deze plugin verkleint de afbeeldingen, zo duurt het laden van je website veel minder lang.

Snelheid van je WordPress website testen

Hoe meer plugins je installeert, des te trager je website vaak wordt. Probeer dit tot een minimum te beperken. Wij bespreken dus ook alleen de broodnodige plugins.

Je kunt de snelheid van je website testen via Google Pagespeed of Pingdom. Probeer de snelheid van je website maar eens te testen mét en zonder de Smush plugin geïnstalleerd. Je ziet ongetwijfeld verschil.

Hoe werkt WordPress? De basis van WordPress

Gefeliciteerd! Je bent klaar met de installatie van je WordPress website. Nu kun je informatie gaan toevoegen aan je website. Ook wel de content genoemd.

Pagina’s en Berichten

De basis van je Affiliate WordPress website bestaat meestal uit pagina’s. Nieuwe actuele artikelen kun je toevoegen als berichten. Het verschil tussen pagina’s en berichten is niet heel groot.

Pagina’s zijn vaak niet-tijdelijk. Berichten kunnen tijdelijk zijn, zoals blogposts. Bij een bericht verschijnt dan ook de publicatiedatum en de auteur.

Om een pagina te maken klik op je “Pagina’s > Nieuwe pagina”. Je begint met een titel en vervolgens voeg je tekst en afbeeldingen toe met een eenvoudige editor.

Is je pagina of bericht klaar? Dan klik je op “Publiceer”.

Menu aanmaken in WordPress

Je hebt een menu nodig zodat je bezoekers door je affiliate website kunnen navigeren. Een menu maak je aan via “Weergave > Menu’s”. Kies ervoor om een nieuw menu te maken. Voeg daar de zojuist aangemaakt pagina toe en vink “Hoofdmenu” aan.

Als je nu je website bezoekt zie je de zojuist gemaakt pagina in het hoofdmenu.

Je hebt nu een heel basic website gemaakt met WordPress. Voeg content toe om een goede affiliate website met WordPress te maken. Zo kun jij online geld verdienen.

serieus online inkomen
Een serieus online inkomen is mogelijk met een WordPress website.

Serieus geld verdienen met je WordPress Affiliate website?

Zo. Dat was de basis uitleg. Mogelijk heb je nog vele vragen, maar je hebt in ieder geval een idee wat het inhoud.

Wil je serieus geld verdienen met je WordPress Affiliate website? Leer hoe je 7.500 euro vanuit huis verdiend. Met de stap-voor-stap video uitleg van de Affiliate Marketing Revolutie leer je serieus geld verdienen. Probeer het gratis uit.

De Affiliate Marketing Revolutie legt alles nog veel eenvoudiger uit. Je volgt gewoon de video’s en doet alles na. Binnen no-time heb jij je website opgezet en bouw je een online inkomen op.

Toch liever producten verkopen? Doe het zonder eigen website

Wil je toch liever producten verkopen? Dat kun je ook erg succelvol doen zonder een eigen website. Bekijk hoe je dat via bol.com of amazon.nl producten kunt verkopen. Zo bereik je gelijk al miljoenen klanten.